
ספנקופיטה טבעוני
רמת קושיבינוני
זמן הכנה45 דקות ועוד זמן אפייה
כמויותמאפה אחד גדול
נוי אבנרי
7.3.2024
אם הייתם ביוון או שאכלתם באיזו מסעדה יוונית פה בארץ בטוח נתקלתם במאפה הזה - ספנקופיטה!
במקור המאפה הזה מורכב מעלי פילו, תרד וגבינות מלוחות.
אבל רציתי לשנות אותו מעט ולעשות את הגרסה שלי לספנקופיטה.
אז במקום רק תרד שילבתי אותו עם עלי בזיליקום וקייל, ובמקום הגבינות המלוחות שמתי גבינה ביתית מטופו וקשיו, המרקם שלה יצא מדהים ואחרי אפייה היא לגמרי מרגישה כמו גבינה רגילה.
מאפה כל כך פשוט וטעים! שהוא יתאים לכם בול לאירוח חברים קליל.

מצרכים
- חבילה אחת של עלי פילו טריים (אני השתמשתי בשל חברת "שמרית", מכילים 14 עלי פילו)
- חבילה אחת של עלי קייל
- חבילה אחת של עלי בזיליקום (עלים בלבד, ללא הגבעול)
- חבילה של תרד טרי
- חלב סויה לא ממותק להברשה
1.
מלית גבינה
- חצי כוס קשיו לא קלוי
- חבילה אחת של טופו קשה / רך - 300 גרם
- 1 כוס חלב סויה לא ממותק (אני משתמשת בשל חברת דה ברידג')
- לימון שלם סחוט
- כפית וחצי מלח
אופן הכנה
- תחילה להשרות את הקשיו בקערה עם מים למשך 30 דקות.
- לסנן ולטחון בבלנדר יחד עם שאר המרכיבים עד למרקם חלק.
- לקצוץ את הקייל ולהכניס אותו יחד עם הבזיליקום והתרד למחבת חמה עם מעט שמן זית ומלח גס ולבשל כמה דקות עד שמתרכך.
- להכניס את הירוקים אל תוך גבינה ולערבב.
- הגבינה שמתקבלת היא במרקם נוזלי יחסית וזה בסדר, כי באפייה היא מתייצבת לגמרי.



- לקחת את קערת האפייה שבחרתם, להבריש אותה עם שמן זית ולהניח עלה פילו אחד שלם, להבריש את העלה עם חלב סויה, וכך הלאה עד שיש 3 שכבות של פילו. (בין כל שכבת פילו להבריש עם חלב סויה)
- לאחר מכן לשים שכבת גבינה שתכסה את כל חלקי התבנית, להניח 3 דפי פילו וכך הלאה עד שמגיע למעלה.


- לאחר שסיימתם את כל שכבות הפילו (אתם אמורים לקבל כ-3 שכבות גבינה ו-4 שכבות של פילו)
- לסגור את הקצוות כלפי פנים ולהבריש את הכל עם שמן זית ואפשר גם לפזר מעל שומשום
- להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה עד שהמאפה שזוף וקריספי.
- לתת לזה להצטנן טיפונת ואז לחתוך ולהגיש.

תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!