
עוגת גבינה טבעונית אפויה
רמת קושיבינוני
זמן הכנה45 דקות
כמויותתבנית עגולה נשלפת קוטר 22 ס״מ
נוי אבנרי
18.5.2022
עוגת גבינה לוטוס אפויה מטריפה!
אני באמת מתרגשת לכתוב לכם את המתכון הזה כי עבדתי עליו לא מעט אבל התוצאה יצאה טעימה ברמה לא נורמלית. מעבר למה שציפיתי.
לקח לי כמה ניסיונות עד שהגעתי למרקם ולטעם המדויק הזה שרציתי. ובתור אחת שגדלה על עוגות גבינה אני התאהבתי בה.
היא רכה במידה הנכונה, מתוקה בול כמו שעוגת גבינה צריכה להיות, עם שכבת לוטוס שנותנת פה טוויטס משגע והיתרון הגדול? באמת כל כך פשוטה להכנה.
תמיד פחדתי מעוגות גבינה בגלל החלק של האפייה - להסתבך עם קערת המים ושהיא לא תצלח לי, תיפול או כל הסיכונים שיש. אבל כאן אין טעויות - מכניסים הכל לתבנית, משם לתנור ולקירור של לילה.
כשהיא יוצאת מהתנור היא עדיין מעט רוטטת וזה מעולה, זה מה שאנחנו רוצים כדי שאחרי קירור היא תתייצב לגמרי ועדיין תהיה רכה.
מצרכים - עבור שכבת הבסיס
עבור שכבת הגבינה
רוטב פירות יער
אופן הכנה
- נכניס למעבד מזון את הלוטוס עם השמן קוקוס ונטחן היטב. נשטח בתבנית - אפשר להשתמש בנייר אפייה ואפשר פשוט לשמן קלות את הדפנות.
- נהדק היטב את החלק התחתון ונניח בצד.
- נשרה את הקשיו למשך רבע שעה ונסנן את המים (אין צורך למדוד שוב, למדוד רק לפני ההשרייה)
- נכניס לבלנדר יחד עם שאר מרכיבי שכבת הגבינה ונטחן היטב עד למרקם חלק.
- נשפוך מעל שכבת הלוטוס ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות (חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו) למשך 45-50 דקות. תלוי בעוצמת התנור שלכם.
- כשהיא יוצאת היא עדיין תהיה מעט רוטטת בחלק המרכזי וזה בסדר גמור. נכסה בנייר כסף ונכניס לקירור של לילה או 5-6 שעות לפחות על מנת שתוכל להתייצב לגמרי.
- נכין את הרוטב שלנו - נכניס את כל המרכיבים לסיר קטן עד שמתחיל מעט להסמיך אבל לא לגמרי. נוריד מהאש ונעביר לצנצנת שתיכנס למקרר.
- למחרת שהעוגה התייצבה נוציא אותה מהרינג ונוכל לחתוך. אפשר לשפוך את הרוטב על כל העוגה או על כל חתיכה בנפרד.
- אם לאחר הקירור נוצר לכם סדק קטן בחלק העליון של העוגה, זה בסדר גמור. זה רק נובע מההפרשי חום קור. במידה וזה מפריע לכם פזרו לוטוס טחון בחלק העליון או זלפו את הרוטב לפני ההגשה.
- אם אתם רוצים לאפות אותה בצורה של הגשה אישית - סדרו את הלוטוס ושכבת הגבינה בתבנית מאפינס ואפו אותה בין 15-20 דקות בלבד. (אתם אמורים לקבל כ-12 מאפינס)
- אני מבטיחה לכם שאף אחד לא ינחש שהיא טבעונית וכולם הולכים לטרוף אותה.



- אופציה נוספת היא לזלף מעל שכבה של ממרח לוטוס ושברי עוגיות לוטוס במקום הרוטב פירות יער - מעבירים לקערה חצי צנצנת של ממרח לוטוס ומכניסים לחימום קצר של 10-15 שניות במיקרו. אחרי שהעוגה מצטננת במקרר נשפוך מעל הממרח כך שתכסה את הכל ונפזר שברי לוטוס ומחזירים חזרה למקרר! עד שמתייצב לגמרי.

הערות ושינויים
- ניתן להמיר את הלוטוס בעוגיות פתיבר או עוגיות ללא גלוטן
- ניתן לוותר על שכבת העוגיות ולהכניס ישירות את הבלילה לתבנית - תקבלו עוגת גבינה אפויה מעט יותר נמוכה אבל עדיין נפלאה
- שימו לב שאתם משתמשים בטופו משי ולא טופו רך - הוא מגיע באריזה כחולה או סגולה על המדף, לא נמצא בקירור
- העוגה יכולה להישמר בקירור גם עד שבוע, לא ניסיתי להקפיא - אז אני לא יודעת להגיד איך זה ישפיע על המרקם (חוסלה מהר מדי מכדי להגיע למקפיא)
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!