Cover

קובה סלק טבעוני

רמת קושיבינוני
זמן הכנהכשעה
כמויותכ-25 קובות
נוי אבנרי
9.4.2024

קובה סלק טבעוני

מנה של בית

כל כך מנחמת, מפנקת וטעימה

ואולי גם סוג של תרפיה :)

אמנם זו לא מנה מהעדה שלי אבל אני חולת קובה מושבעת ולמי שלא מנוסה בקיפול כמוני הסידור עם הניילון ממש עושה את העבודה :)

תמונה מספר 1

  • זו מנה שרציתי להכין כל כך הרבה זמן ותמיד פחדתי שזה יותר מדי שלבים או שהקיפול יתפקשש לי
  • והעדפתי פשוט לקנות
  • אבל אחרי שאני ואלדר הכנו הבנתי כמה שזה שווה כל ביס וכמה זה לא מסובך כמו שחשבתי.
  • אפשר להכין כמות גדולה של קובה להקפיא ואז רק להכין מרק ולהכניס אותם ישירות לבפנים :)
  • אני השתמשתי למילוי בנתחי סויה מיובשים בצורת כנפיים ואז קצצתי היטב אבל גם שבבי סויה, טופו או סייטן יעבוד כאן טוב. יש משהו בקיצוץ של הרצועות שגרם לזה להיות במרקם ממש ממש כמו של עוף וזה עבד פשוט מעולה! אפילו מומלץ יותר מאשר להשתמש בשבבי סויה טחונים.

מצרכים

  • לערבב בקערה ולתת לזה לנוח חצי שעה מכוסה במגבת שלא יתייבש

עבור המילוי

למרק

אופן הכנה

1.

את נתחי הסויה משרים במים רותחים למשך חצי שעה, מסננים, שוטפים וסוחטים היטב. אם זה נתחי סויה שלמים לקצוץ אותם טוב או לטחון בפולסים במעבד מזון - זה נותן מרקם מגניב של עוף.

2.

מטגנים את הבצל ומוסיפים את נתחי הסויה, מוסיפים גם את הפטרוזיליה והתבלינים. מערבבים הכל ביחד מספר דקות ומכבים את האש. נותנים לתערובת להתקרר בצד.

3.

לוקחים חתיכה מהסולת, מניחים על ניילון נצמד, שמים מהמילוי ומקפלים בעזרת הניילון. השאריות שיש למעלה נוציא כדי שדפנות הקובה יהיו דקות ולא עבות מדי. נמשיך ככה הלאה עם יתר העיסה אבל אפשר להמשיך עם אותו ניילון.

להכנת המרק

1.

מטגנים את הבצל, מוסיפים את יתר המרכיבים ובסוף את המים.

2.

נותנים לזה להתבשל 30 דקות עד שהסלק מתרכך, מכניסים את הקובה וממשיכים לבשל עוד כשעה. מדי פעם בודקים אם חסר נוזלים ואם כן להוסיף

3.

מהכמויות שרשומות אתם אמורים לקבל כ22 קובות. לא חייב להכניס הכל כדי שהסיר לא יהיה עמוס - אפשר גם להקפיא חלק מהקובה שהכנתם שיהיה מוכן לפעם הבאה וישאר רק להכין מרק ולהכניס אותו ישר לסיר

4.

וזה באמת הכי טעים עם אורז לבן, לשים מלא מהמרק וביס מהכל!

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • את נתחי הסויה אפשר להמיר בטופו מגורד / מפורר ידנית
  • אפשר לעשות את הקובה במרק חמוסטה
  • אפשר להוסיף תבלינים לפי מה שאוהבים!

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!