
אושפלאו טבעוני
אושפלאו טבעוני! זה באמת אחד הסירים המפנקים שיש וזו ארוחה בסיר אחד
למי שלא מכיר זו מנה מדהימה מהמטבח הבוכרי
מנה שאמא שלי מכינה מאז שאני זוכרת את עצמי (והיא בכלל לא הבוכרית במשפחה כן? אבא שלי הבוכרי)
בכל אופן היא תמיד מכינה לי סיר אחד נפרד שהוא טבעוני וזה פשוט שווה כל ביס.
מלא בצל מקורמל עם טופו פיקנטי צרוב, גזר מגורד, אורז בסמטי, גרגרי חומוס וראש שום שיימס לכם בפה הכל מתבשל ביחד ומקבל טעמים פשוט מדהימים.
מצרכים
אופן הכנה
מחממים בסיר גדול רבע כוס שמן (אפשר שמן זית או שמן חמנייה) ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לריכוך ולהזהבה קלה - להוסיף מעט מלח בטיגון.
במחבת נוספת נטגן את קרעי הטופו עם חצי כפית מלח וחצי כפית כמון עד להזהבה.
נאחד את הטופו עם הבצל המטוגן ונניח בצד.
מתחילים להרכיב את הסיר בשכבות (אפשר באותו הסיר שטיגנתם את הבצל) קודם כל מזלפים שמן זית+שמן חמניות, רצוי בנדיבות :)
מפזרים מחצית מהגזר המגורד, שכבה שנייה את הטופו עם הבצל ששמנו בצד ואז המחצית השנייה של הגזר המגורד. מפזרים מלח ופלפל שחור ועמל את החומוס המבושל.
לאחר מכן את האורז הבסמטי שטוף ומסונן
מכניסים במרכז האורז את ראש השום ומכסים עם מעט אורז.
מוסיפים 3 ורבע כוסות מים רותחים ומחכים לרתיחה.
עושים גומות באורז עם כף, מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה.
כעת פותחים את הסיר, גורפים את האורז בחלק העליון בעדינות ומכסים עם נייר אפייה.
מחזירים לעוד 45 דקות על הגז, משאירים את הסיר סגור לעוד כרבע שעה-חצי שעה ואז הופכים על צלחת הגשה גדולה

הערות ושינויים
- אם אתם משתמשים בטופו בטעם טבעי אני ממליצה להוסיף גם חצי כפית פפריקה כשאתם מקפיצים אותו אבל הטופו הפיקנטי משתלב פה מעולה.
- במקום טופו זה יכול לעבוד גם עם נתחי סויה או סייטן
- ותודה לאמא על המתכון המושלם!
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!