
בלונדיז ללא גלוטן
בלונדיז ללא גלוטןןן
האחות הבלונדינית של בראוניז
עם מרקם עשיר ונימוח בטירוף
שילוב מטורף של עוגייה ועוגה
ביס ממכר שנמס בפה
טבעוני, ללא גלוטן ועל בסיס מרנג טבעוני!
אחרי לא מעט ניסיונות הגעתי למסקנה שכדי להגיע למרקם מקורי של בראוניז התחליף הכי טוב לביצה הוא הקצפה של מי חומוס. יש לא מעט מתכונים עם רסק תפוחים או בננה אבל זה לא יוצא בדיוק אותו דבר. ההקצפה נותנת לנו בלילה אוורירית ואחרי האפייה מתקבל מרקם ונראות בדיוק כמו בראוניז קלאסי.
אפשר להכין אותו בגרסה ללא גלוטן או עם קמח חיטה/כוסמין - שניהם יוצאים מעולה!

מצרכים
אופן הכנה
מקציפים את מי החומוס עד שמתקבלת קצפת לבנה (כ10 דקות), מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות עד שהוא נטמע בפנים. חשוב להשתמש במי חומוס מקופסת שימורים ולא מי חומוס מבישול ביתי כי הוא לא מצומצם באותה מידה.
מוסיפים את יתר המרכיבים למעט השוקולד המריר ומערבבים בתנועה סיבובית בעדינות - שלא נאבד את האווריריות.
נוסיף את השוקולד הקצוץ ונעביר לתבנית מרובעת 20*20 עם נייר אפייה משומן. אפשר לפזר מעל אקסטרא שוקולד או תוספות אחרות.
נכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 25-30 דקות. זה בסדר אם תוציאו וזה ירגיש במרכז לא לגמרי מוכן. אחרי צינון מוחלט או קירור (שזה הכי מומלץ :) אפשר לחתוך לריבועים ולהגיש.

הערות ושינויים
- לגרסה עם גלוטן המירו את הקמח שיבולת והקמח שקדים בכוס וחצי (210 גרם) קמח חיטה/כוסמין.
- אין תחליף למי החומוס
- אפשר להקציף את מי החומוס ידנית ולא במיקסר - אבל זה עלול לקחת יותר זמן

תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!