
לביבות ערוק טבעוניות וללא גלוטן
קציצות ירק טבעוניות שמכילות את כל הדברים שאני הכי אוהבת - כרישה, בצל, תפוחי אדמה ומלא ירוקים!
הן אפויות, טבעוניות, ללא גלוטן ויוצאות טעימות אמאלה!
מכירים את זה שהמתכון הכי טעים יוצא לכם תוך כדי אלתור?
אז ככה הקציצות האלה נוצרו
נפגשתי עם חברות וחשבנו מה להכין לארוחת ערב, ראיתי מה יש במקרר ואמרתי יאללה נעשה קציצות.
לא היה מעבד מזון אז הכל היה קצוץ ביד, התפוחי אדמה גורדו על פומפייה, נסחטו והופ לקערה!
משם קצת מלח, שמן זית וקמח, התקבבו לקציצות ולתנור.
אז תכינו לכם איזה מטבל בצד, ולא תפסיקו לנשנש מהן.


מצרכים
אופן הכנה
נקלוף את הבצל ונקצוץ אותו היטב, נעביר לקערה (אפשר גם במעבד מזון)
נקלוף את תפוחי האדמה ונגרד אותם על הפומפייה, נפזר מעט מלח ונשים תחת מסננת ונחכה שהנוזלים ירדו
נקצוץ את הכרישה לעיגולים ונשטוף היטב - חשוב כי לרוב היא מלאה בחול גם בחלק הפנימי. נקפיץ אותה על מחבת עם שמן זית עד לריכוך והזהבה ונעביר לקערה עם הבצל.
נקצוץ את התרד והפטרוזיליה ונוסיף לקערה של הבצל והכרישה וגם את תפוחי האדמה לאחר שסיננו את הנוזלים, את העגבנייה נגרד על פומפייה ונערבב הכל ונוסיף את המלח, השמן והקמח ונערבב שוב עד שנקבל עיסה אחידה.
בעזרת ידיים לחות (רצוי לעבוד עם קערת מים ליד) ניצור קציצות ונניח על תבנית עם נייר אפייה משומן, לאחר שנסיים את כל הקציצות רצוי להשפריץ שמן זית גם בחלק העליון של הקציצות ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו למשך 15 דקות, נוציא ונהפוך את הקציצות לצד השני ונחזיר ל10-15 דקות נוספות.
מי שאוהב אותן מאוד שזופות וקריספיות מוזמן להשאיר אותן כמה דקות נוספות. כמובן שאפשר גם לטגן אבל הן יוצאות מעולות בתנור עם מעטפת קריספית מהשמן זית.
הערות ושינויים
- ניתן לעבוד עם מעבד מזון למי שמעוניין במקום לקצוץ הכל ידנית - אבל שימו לב שכן רצוי לטחון כל אחד בנפרד על מנת לשלוט ברמת החיתוך - אנחנו לא רוצים עיסה חלקה לגמרי כי המרקם הנגיס יעלם לנו וגם העיסה תהיה יותר נוזלית ויהיה לנו קשה לעבוד איתה בצורה הזו
- ניתן להמיר את הקמח כוסמת בקמח שיבולת שועל / קמח עדשים / קמח חומוס
- ניתן לטגן את הקציצות במקום לאפות למי שמעוניין
- אל תוותרו על שלב סחיטת הנוזלים מהתפוחי אדמה - הוא חשוב ליציבות הקציצהֿ
- אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים! כוסברה, בצל ירוק, מנגולד, עלי סלרי וכו׳
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!