Cover

לביבות טופו וסלק ללא גלוטן

רמת קושיקל
זמן הכנהכ25 דקות ועוד זמן אפייה
כמויות25 לביבות
נוי אבנרי
5.5.2024

לביבות טופו - סלק טבעוניות וללא גלוטן!

הן יוצאות חלום, עם מרקם וצבע משגע😍

יש בהן סלק, טופו, בזיליקום ואגוזי מלך - מלא דברים טובים שיוצרים טעם מעולה.

הן הולכות מצוין כתוספת לצהריים או בתוך קרפ עם טחינה וירקות. אפשר להקפיא אותן ולחמם מתי שמתחשק. בקיצור הכי כיף שיש

מצרכים

אופן הכנה

1.

מכניסים למעבד מזון את הטופו, הסלק והבזיליקום ומתחילים לטחון בפולסים.

2.

מוסיפים את שאר המרכיבים - אגוזים, שמן זית, מלח, קמח, לימון וממשיכים לטחון בפולסים.

3.

אנחנו רוצים שיהיה מרקם אחיד אבל לא חלק מדי! אחרת העיסה תהיה דביקה ולא נוחה לעבודה. אם זה מרגיש לכם רטוב מדי הוסיפו עוד כף שתיים של קמח.

4.

ועכשיו עוברים לסידור - עם ידיים לחות מסדרים צורת לביבות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן. מומלץ להשפריץ שמן זית גם על החלק העליון של הלביבות אבל לא חובה.

5.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו למשך 20-30 דקות, הופכים לצד השני ומחזירים 10-15 דקות נוספות על אותו חום או עד ששזוף משני הצדדים.

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2

הערות ושינויים

  • אם זה מיועד לילדים אפשר לוותר על האגוזי מלך
  • אם אתם קונים סלק בואקום שימו לב שהוא באמת בצבע ורוד/אדום ולא חום, אחרת כל צבע הלביבה ישתנה לכם
  • כמויות הקמח יכולות להשתנות טיפה בהתאם לגודל הסלק שהשתמשתם - אם הם היו גדולים אז כנראה תצטרכו עוד קצת קמח מעבר למה לרשום

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!