Cover

מאפינס מייפל ואגוזים ללא גלוטן

רמת קושי
זמן הכנה
כמויות
נוי אבנרי
16.9.2022

מאפינס מייפל טבעוני וללא גלוטן! כבר הרבה זמן שאני חושבת על זה שאין כאן עוגת מייפל בבלוג ואמרתי למה שלא נעשה אותה בגרסת המאפינס?

אז יצאו מאפינס מופלאים, כל כך טעימים ורכים, מתוקים במידה הנכונה, יחד עם השילוב של האגוזים למעלה שיצרו את הניגודיות המושלמת.

תמונה מספר 1

מצרכים

אופן הכנה

1.

נשפוך לקערה את החלב סויה עם החומץ ונערבב היטב בעזרת מטרפה עד שנוצרות בועות למעלה.

2.

נניח בצד ונכניס לקערה נוספת את כל המצרכים היבשים - קמחים, א.אפייה והסוכר, נערבב קלות.

3.

נוסיף לקערת החלב את השמן זית והמייפל ונערבב שוב, נכניס אל קערת היבשים שלנו ובעזרת מרית נקפל עד שנוצרת בלילה אחידה.

4.

ניקח תבנית מאפינס עם נייר אפייה ונשמן קלות עם שמן זית, נשפוך כף מלאה מהבלילה אל כל אחד מהם ובסוף נפזר מעל אגוזי מלך ופקאנים קצוצים.

5.

אפשר להוסיף גם מעט סוכר מעל כל אחד

תמונה מספר 1

6.

נכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 25 דקות, כשנוציא אותם נזלף מייפל מעל כל אחד ונחכה שיצטנן מעט.

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • ניתן להחליף את הקמח כוסמת בקמח שיבולת שועל - לא מומלץ להשתמש בקמחים אחרים מכיוון ששני הקמחים האלה עוזרים להדביק את הבלילה מעבר להיותם קמחים
  • אין תחליף לקמח שקדים, הוא מעניק את המרקם הרך
  • ניתן להמיר את השמן זית בשמן חמנייה/קנולה
  • ניתן להחליף את החלב סויה בתחליף חלב אחר שאינו מתוק אבל פחות מומלץ
  • אפשר לקשט מעל בכל מה שאוהבים - אוכמניות, שוקולד, שקדים וכו'
  • כמות הסוכר שרשומה במתכון היא למאפינס מתוקים אבל במידה הנכונה - לא לשכוח שאנחנו מוסיפים מייפל מעל כל אחד. למי שמאוד אוהב מתוק לשים 3-4 כפות סוכר אבל לא יותר מ-1/4 כוס מייפל

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!