
גאלט עגבניות טבעוני
גאלט הוא מאפה צרפתי פתוח טעים בטירוף וכל כך פשוט להכנה!
הוא מבוסס על בצק פריך ואפשר למלא אותו בדברים מתוקים או מלוחים. אני בחרתי להשתמש בקמח כוסמין מלא ולעשות לו מילוי של גבינת פטה טבעונית ועגבניות שרי.
זה באמת אחד המאפים הטעימים שיצא לי להכין, אני ואלדר חיסלנו אותו ברגע!
הבצק יוצא מדהים והוא לא דורש מיקסר או כלים מיוחדים - קערה אחת ויש לכם מאפה מהמם שיתאים לארוחת ערב או לאירוח חברים.
הוא ממש ורסטילי ויכול ללכת עם שמן קוקוס או שמן זית, אפשר למלא בפנים כל מה שאוהבים ואפילו להוסיף לבצק עצמו שומשום שממש משדרג.
אז יאללה שנכין?

מצרכים
אופן הכנה
נכניס לקערה את הקמח והמלח, נוסיף בהדרגתיות את השמן והמים ונערבב עד שנוצר לנו בצק אחיד, נוח ורך יחסית. אם בחרתם להוסיף שומשום הוסיפו אותו בשלב הקמח.
תעבדו עם הבצק עד שהוא נאסף לכם לחתיכה אחת, אל תלושו או תשחקו איתו כי אנחנו רוצים שהוא יצא לנו פריך - לכן חשוב לא לשחק איתו יותר מדי על מנת שרשת הגלוטן לא תפתח לנו.
ניקח 2 ניירות אפייה ונניח את הבצק ביניהן, בעזרת מערוך נתחיל לרדד לעובי של 1.5 ס"מ ונמרח במרכז את המילוי שבחרנו-אני השתמשתי בגבינת פטה שקדים מהבלוג אבל תרגישו חופשי לשים כל גבינה ביתית או קנויה שיש לכם. אפשר במרקם קשה או חלק
נניח את העגבניות שרי מעל ונסגור בקצוות, נבריש עם חלב סויה את הקצוות בלבד ואפשר גם לפזר שומשום מסביב.
שימו לב שצורת הרידוד לא משמעותית כאן מכיוון שאנחנו גם ככה מקפלים את הקצוות פנימה, רצוי שזה יהיה סוג של עיגול או אליפסה אבל בכל אופן הוא יראה יפה.


נזלף שמן זית מעל הכל, נפזר מלח גס ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 45-50 דקות עד שהוא שזוף בקצוות.
נגיש ליד סלט ירקות טרי ושווה ונאכל הישר מהתנור!

תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!