Cover

פשטידת זוקיני ללא גלוטן

רמת קושיקל
זמן הכנהכ45 דקות
כמויותתבנית מלבנית
נוי אבנרי
3.2.2022

פשטידת זוקיני ובצל טבעונית וללא גלוטן

עשירה בחלבון, בריאה, מזינה וכל כך טעימה

סוגרת פינה לכל ארוחת ערב קלילה עם כמה מטבלים וסלט :)

מצרכים

אופן הכנה

1.

נגרד על פומפייה את הזוקיני והטופו (אפשר להיעזר במעבד מזון עם להב מתאים לקיצור תהליכים)

2.

נקצוץ היטב את הבצל הלבן (או ניעזר שוב במעבד מזון, מספיק לטחון אותו מעט והוא נקצץ בקלות)

3.

נכניס את הזוקיני, הטופו והבצל לקערה ונוסיף את שאר המרכיבים - אין חשיבות לסדר הכנסת המצרכים.

4.

נערבב עד שהכל אחיד ונטעם אם יש צורך בתיקון טעמים - אל תפחדו לטעום, זה מה שכיף בטבעונות, שאפשר לטעום דברים לפני אפייה(:

5.

נעביר את הבלילה לתבנית מלבנית בגודל של 29 על 20 אבל גם אם יש לכם תבנית מעט יותר גדולה או קטנה זה בסדר, פשוט גובה הפשטידה ישתנה בהתאם.

6.

נפזר מעל הכל קמח שקדים ונזלף שמן זית. הקמח שקדים נותן עוד מרקם פריך לחלק העליון אבל הוא לא חובה.

תמונה מספר 1

7.

נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 45-50 דקות עד שהלמעלה שזוף, ניתן לה מעט להצטנן ואז אפשר לחתוך ולהגיש עם סלט וכמה מטבלים בצד.

תמונה מספר 1

  • אפשר להחליף את הזוקיני בכל ירק אחר שבא לכם כמו כרובית, ברוקולי, פטריות
  • את הקמח כוסמת ניתן להמיר בקמח כוסמין / קמח שיבולת שועל
  • במקום זרעי הפשתן אפשר להשתמש בזרעי צ'יה טחונים - אבל שימו לב שהם חייבים להיות טחונים
  • אפשר להוסיף גבינה לבחירה לתוך הפשטידה או לפזר מעל לפני האפייה - ישדרג אותה
  • אתם יכולים להוסיף או להוריד תבלינים שאתם אוהבים - אפשר לשחק עם זה
תמונה מספר 1

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!