
קוביות טופו פריכות ללא גלוטן
טופו הוא חומר גלם שאני אישית מאוד אוהבת לעבוד איתו, הוא משתלב בהמון מתכונים שלי, מכיל כמות יפה של חלבון, ניטרלי בטעם ככה שאפשר כל פעם לשחק עם הטעמים והכי כיף שהוא מקבל מרקם פריך וטעים.
אז הרבה פעמים אני מקבלת שאלות איך להכין טופו בצורה טובה - שהוא יצא עשיר בטעמים אבל לא במרקם רך מדי, והתשובה היא בהקפצה נכונה של הטופו על מנת שהוא יקבל קודם כל את הפריכות שאנחנו רוצים ורק אז נעטוף אותו ברוטב.
אז הנה מתכון טעים וקליל לקוביות טופו בציפוי קריספי של קמח עדשים ותבלינים, אני הוספתי אותו מעל סלט וככה אתם מקבלים מנה מאוזנת, עשירה בחלבון ומשביעה!
מצרכים
אופן הכנה
נערבב בקערה את הקמח עדשים עם התבלינים ונניח בצד.
נחתוך את הטופו לקוביות ונכניס אותו לקופסא - נזלף מעל 2 כפות שמן זית ונפזר את תערובת הקמח עם התבלינים ונשקשק טוב ככה שיצפה אותו מכל הכיוונים.
נחמם היטב מחבת נונסטיק עם 2 כפות שמן זית ואז נכניס את קוביות הטופו, נצרוב מכל הצדדים עד שמתקבל מרקם פריך ונגיש מעל סלט טרי או כתוספת לארוחה.


הערות ושינויים
- ניתן להשתמש בטופו קשה רגיל אבל קחו בחשבון שיהיה צורך בתיבול חזק יותר של טעמים כי הטופו לא יקבל טעמים מבפנים אלא רק מהציפוי
- ניתן להחליף את הקמח עדשים בקמח חומוס
- ניתן להוסיף עוד תבלינים שאוהבים כמו כורכום, צ'ילי חריף ועוד

תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!