
רוזלך טבעוני ביתי
איזה טעים זה רוזלך נכון?
אז הכנתי לנו רוזלך מקמח כוסמין בשלושה טעמים - שוקולד חלבה, גבינה ואוכמניות, קינמון ואגוזי לוז!
מתכון סופר פשוט וקל שאפשר לתקתק ברגע כשרוצים להכין קינוח מפנק כי הבצק דורש התפחה אחת בלבד ולא צריך להמתין הרבה (:
מצרכים עבור הבצק
רוזלך שוקולד
אופן הכנה
הכניסו אל מיקסר עם וו הלישה את הקמח והשמרים ותתחילו בעבודת המיקסר, לאחר מכן הוסיפו את המים בהדרגתיות והמשיכו בלישה, נוסיף את השמן זית והמלח.
במידה ואתם לשים ביד סדר הכנסת המצרכים יהיה זהה, רק שתצטרכו לעשות הכל בקערה.
תתנו למיקסר לעבוד במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק אלסטי, נוח אבל טיפונת דביק. העבירו את הבצק לקערה נקייה ומשומנת (שמן זית/חמנייה), כסו במגבת ותתנו לו לנוח במקום חמים במשך שעה. (אני מדליקה את האור בתנור ללא חימום ונותנת לו לתפוח שם)
לאחר שהבצק שלנו תפח נחלק אותו ל-4 כדורים וניתן לו התפחה נוספת של 20-30 דקות.
נרדד כל כדור היטב על משטח מקומח לעובי של 1 ס"מ (ככל שהוא יהיה יותר דק ככה המילוי יהיה יותר מורגש)
אם הבצק מרגיש לכם שהוא לא מתמסר לרידוד הפכו אותו ורדדו מהצד השני, ככה יהיה קל יותר לרדד אותו לשכבה דקה.
נמרח שכבה נדיבה מהמילוי שבחרנו, נגלגל לכדי רולדה אחת ארוכה ונסגור בקצוות, בעזרת סכין חדה נחתוך עיגולים מהרולדה ונניח על תבנית עם נייר אפייה.
אפשר למלא את הרולדה בכל מילוי שאוהבים - ממרח שוקולד, ממרח חלבה, לוטוס, סוכר וקינמון
נכניס את הרולדות לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 12-13 דקות.
לא להכניס יותר מ-2 רולדות בתבנית כי הם צריכים מעט לגדול, אז לעשות מרווחים קלים בין כל אחד.
פזרו מעל מעט אבקת סוכר והגישו מיד כשהם חמים כי זה פשוט הכי טעים ככה!
הערות ושינויים
- ניתן להמיר את הקמח כוסמין בקמח חיטה מלא/לבן או להשתמש בקמח כוסמין לבן בלבד - אם בחרתם להמיר כוס אחת בקמח לבן או להשתמש בקמח לבן בלבד כמות הנוזלים תשתנה ויהיה צורך בפחות מכוס חלב.
- תרגישו חופשי לשחק עם המילוי ולשים בפנים כל מה שאוהבים- חמאת בוטנים, נוגט, ממרח חלבה ועוד.
- ניתן להמיר את השמן זית בשמן חמנייה, לא מומלץ בשמן קוקוס
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!