Cover

עוגת רוגעלך שוקולד טבעונית נתלשת

רמת קושיבינוני
זמן הכנהכשעתיים
כמויותאינגלישקייק
נוי אבנרי
6.6.2025

יש דבר יותר כיף מרי של עוגת שמרים חמה שממלא את כל הבית?

והעוגה הזו כל כך מיוחדת וכיפית כי גם ההכנה שלה ממש מהנה אבל בעיקר האכילה! עוגת שמרים רוגעלך שמכילה בפנים מלא מלא רוגעלכים קטנים שפשוט תולשים ותולשים ותולשים ואי אפשר להפסיק.

אבל מה שהכי כיף זה שלא משנה איך תכינו אותה היא פשוט יוצאת יפהפייה!

אה והיא טבעונית כמובן אבל תשמעו לי? אל תגלו. אף אחד לא ינחש את זה.

תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

מצרכים

למלית

סירופ מי סוכר

אופן הכנה

1.

מכניסים למיקסר עם וו לישה את הקמח, סוכר ושמרים ומתחילים לערבל במהירות נמוכה. תוך כדי מוסיפים את החלב.

2.

‎לאחר כדקה מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהכל נטמע בבצק וממשיכים בלישת הבצק עד שמתקבל בצק חלק, גמיש ומעט דביק.

3.

‎מכסים בניילון ומעבירים לתפיחה של כשעה - שעה וחצי.

4.

לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק לצורת מלבן. מורחים בחציו את השוקולד, מפזרים שקדים טחונים ומקפלים לחצי. מרדדים שוב כמה שיותר דק.

5.

‎חותכים לצורת אלכסונים, מושכים כל אחד מעט ואז מגלגלים לרוגלעך.

6.

מסדרים את הרוגלעך בתבנית אינגלישקייק או תבנית קסטן ונותנים התפחה נוספת של 30-40 דקות. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו למשך 30-40 דקות (עד שתראו שמשחים מלמעלה).

7.

בינתיים ממיסים את הסוכר עם המים עבור הסירופ - יחד על האש בסיר קטן ונותנים לזה להתקרר בצד. כשהעוגה יוצאת מהתנור מיד שופכים את מי הסוכר מעל ונותנים לה להצטנן בצד.

8.

‎שימו לב שרצוי שמי הסוכר יהיו בטמפ החדר לפני ששופכים על העוגה החמה על מנת שייספגו בצורה הכי טובה 🤍

9.

למי שרוצה מחכה לכם כאן גם סרטון הכנה

תמונה מספר 1

  • ‎תולשים רוגעלך מהעוגה ופשוט מתענגים על הדבר המפנק הזה!
תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • אפשר להמיר את הקמח כוסמין בקמח חיטה
  • אפשר להמיר את הנטורינה ב1/3 כוס שמן קוקוס
  • אפשר להשתמש בכל מלית שאוהבים! אבל שימו לב שהיא לא נוזלית מדי על מנת שיהיה נוח לרדד את הבצק בשנית
  • הכמויות הרשומות מותאמות לתבנית אינגלישקייק גדולה אחת או שתיים קטנות

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!