Cover

גאלט תאנים וקרם שקדים טבעוני

רמת קושיבינוני
זמן הכנהכשעה
כמויותיחידה בקוטר 26 ס״מ
נוי אבנרי
10.9.2025

⁨ גאלט שקדים ותאנים 🥮

אחד הביסים היותר טעימים שיצא לי להכין - החלק של הבצק פריך עם השקדים מרגיש בפה כמו קרואסון שקדים מפנק שמשתלב פשוט מופלא ביחד.

התאנים עכשיו כאלה יפות ומשתלבות פה מדהים - אבל זה יכול לעבוד גם עם שזיפים, נקטרינות, אפרסקים או ענבים 🤍

תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

מצרכים עבור הבצק

מלית שקדים

אופן הכנה

1.

לערבב יחד עד לקבלת בצק אחיד - אין צורך ללוש. נרצה לשמור עליו במרקם פריך.

2.

נרדד את הבצק לעיגול בעובי של 0.5 ס״מ

3.

נמרח מהמלית שכבה נדיבה ונשאיר 2 ס״מ מהשוליים ללא מלית.

4.

את מרכיבי המלית שקדים נטחן יחד במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם אחיד

5.

נחתוך את התאנים לרבעים ונפזר על מלית השקדים

6.

נסגור את הקצוות כלפי פנים אבל שלא יכסו את כל החלק הפנימי! אנחנו רוצים לשמור על כל החלק הפנימי פתוח וגם שנוכל לראות אותו.

7.

נבריש עם חלב צמחי בקצוות ונפזר בנדיבות שקדים פרוסים

8.

על התאנים עצמן אני אוהבת לפזר סוכר וטיפונת מלח גס

9.

נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו למשך 25-35 דקות עד שהקצוות ממש שזופים והתאנים רכות.

10.

ניתן להצטנן מעט ונפזר אבקת סוכר

תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!