
צלי טופו וירקות שורש ברוטב יין
רמת קושיקל
זמן הכנהכחצי שעה
כמויות4-5 מנות
נוי אבנרי
28.9.2025
צלי בקר בלי בקר 🫠
עם ירקות שורש ונתחי טופו צרובים.
מדובר באחד התבשילים העשירים, המפנקים והטעימים שיצא לי להכין. מכניסים הכל לתבנית ומשגרים לתנור לבישול ארוך שיספוג את כל הטעמים.
ויום למחרת זה הופך להיות אפילו יותר טעים.
מצרכים
לרוטב יין

אופן הכנה
1.
קורעים את הטופו לנתחים גדולים וצורבים היטב מכל הכיוונים בשמן זית.
2.
את הבטטות והגזרים נחתוך לגודל אצבע
3.
תפו״א ובצלים לחצאים
4.
ואת השום קלוף בלבד
5.
נכניס הכל לתבנית הגשה גדולה שניתן לאפות בה, נזלף מעט שמן זית בתחתית.
6.
את מרכיבי הרוטב נערבב בקערה ונשפוך מעל הירקות, זילוף נוסף של שמנ״ז ונעטוף עם נייר אפייה ונייר כסף ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ45-60 דקות עד שהירקות רכים.
7.
נוציא את הניירות, נערבב קלות ונחזיר לעוד כ30-60 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם והירקות מקבלים קרמול כזה למעלה.
8.
מגישים לצד אורז עם עירית קצוצה וקצת טימין וזה פשוט חלום.



הערות ושינויים
- אפשר לשחק עם הירקות בהתאם למה שאוהבים - גם קולורבי ופטריות ישתלבו פה מדהים
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!