שיפודי טופו מתובלים ברוטב יוגורט שום ועשבי תיבול
אין דבר שאני יותר אוהבת מטופו - באמת שאין.
ואם אפשר כל פעם להשתגע איתו עוד קצת ולנסות מרקמים חדשים אני לוקחת.
אז נפגשתי עם סיון האהובה הלא היא קוקי כיף! להכין את המנה המעולה הזו שיוצרת את הביס החלומי שתרצו לארוחת הצהריים הבאה שלכם.
שיפודי טופו שמקבלים מרינדה טובה של תבלינים, יחד עם שיפודי תפו״א שמקבלים קריספיות מופלאה בתנור, על פיתה חמה ורוטב קר של יוגורט טבעוני עם שום ועשבי תיבול - ועל כל זה מפזרים פטרוזיליה טרייה ובצל כבוש מהיר.
אני אומרת לכם שזה ביס שלא תשכחו.
מצרכים לשיפודי טופו
לבצל כבוש
ליוגורט שום
עוד
אופן הכנה
חממו תנור ל־180 מעלות.
פרסו דק את הבצל והכניסו לקערה קטנה או צנצנת. הוסיפו לו חומץ וסומאק,ערבבו היטב, והניחו בצד.
ייבשו את הטופו בעזרת נייר מגבת. בעזרת קולפן טוב או מנדולינה, קלפו את גוש הטופו לרצועות דקות. (אם הטופו מתפורר מעט, שמרו את הפירורים לשימוש אחר,כמו מקושקשת טופו או לאפיית שאריות כפירורים על מגש התנור).
ערבבו היטב בקערה את רכיבי המרינדה לטופו (אם זה סמיך מדי הוסיפו טיפה מים). הוסיפו את רצועות הטופו וערבבו בעדינות עם האצבעות עד שהרצועות מצופות היטב.
תפסו כמה רצועות טופו יחד ושפדו (אם השיפודים מעץ, השרי במים קודם כדי שלא יישרפו).
להכנת שיפודי תפו”א קלפו/העבירו במנדולינה גם את התפודים, שפדו, רססו/מרחו בנדיבות שמן זית ופזרו מלח מכל כיוון וסדרו על מגש האפייה, לצד שיפודי הטופו,
ואפו 15 דקות, הפכו ואפו עוד 15 דקות עד שהם פריכים.
בינתיים ערבבו את כל מרכיבי היוגורט. חצו את הפיתות, מרחו מעט בשמן זית והכניסו לתנור לכמה דקות.
כשהכל מוכן- הרכיבו: מרחו יוגורט על הפיתה, הניחו כמה שיפודים, הוסיפו בצל ורוד, ועשבים טריים. ותתענגו!

תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!