Cover

4 מרקים של ירקות צלויים

רמת קושיקל
זמן הכנהכ25 דקות
כמויות4-5 מנות
נוי אבנרי
22.12.2025

4 מרקים | 4 צבעים | תבנית אחת

מרק ירקות צלויים מדהים שבכולם יש את אותו בסיס - בצלים ושום וכל היתר משתנים לפי הצבע.

לא סתם זו אחת השיטות הכי מוצלחות בעיניי להכנת מרק - אז ריכזתי לנו את ארבעת הטעמים האהובים עליי 🤍

כולם נעשים בתבנית אחת ומשם ישר לסיר - כל אחד מקבל את התיבול שלו להקפיץ את הטעמים, טוחנים למרקם חלק ונהנים מכל ביס 💕

כולם נעשים בתבנית אחת ומשם ישר לסיר - כל אחד מקבל את התיבול שלו להקפיץ את הטעמים, טוחנים למרקם חלק ונהנים מכל ביס 💕

מצרכים - מרק עגבניות

תמונה מספר 1

אופן הכנה

1.

להכניס הכל לתבנית עם נייר אפייה

2.

זילוף שמן זית / להתיז עם שפריצג ולפזר מלח גס

3.

אופים כ30 דקות על 180 מעלות טורבו עד שהכל צלוי היטב והקליפה נשלפת מהעגבנייה. (יכול לקחת גם יותר במידה והתנור עובד חלש)

4.

מחממים סיר ומזלפים שמן זית - מוסיפים:

5.

כפית פפריקה מתוקה

6.

כפית צ׳ילי מתוק גרוס

7.

כפית מלח

8.

קורט פלפל שחור

9.

2 כפות גדושות רסק עגבניות טבעי

10.

מערבבים למשך חצי דקה ומוסיפים את הירקות הצלויים (שמרו בצד כמה עגבניות שרי לטופינג, את העגבניות השלמות הורידו את הקליפה , גם מהגמבה מומלץ להוריד ואת השום הוציאו את הליבה בלבד ללא הקליפה)

11.

מים רותחים לכיסוי ונותנים לזה להתבשל במשך 15 דקות.

12.

מוסיפים חופן עלי בזיליקום טריים, וכמה עלי אורגנו טריים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול. (עוד מליחות או מתיקות אם חסר)

13.

אופציונאלי אבל ממש מוסיף - כוס קרם קוקוס למרקם קרמי ועשיר יותר.

14.

מקשטים מעל עם כמה עגבניות שרי צלויות, עלי בזיליקום וזילוף קרם קוקוס 💕

תמונה מספר 1

מצרכים - מרק כתומים

אופן הכנה

1.

אחרי הצלייה מזלפים לסיר שמן זית עם התבלינים:

2.

כפית אבקת קארי מסאלה / כורכום

3.

כפית פפריקה מתוקה

4.

כפית מלח

5.

קורט פלפל שחור

6.

ירקות צלויים פנימה וכמה עלי טימין טריים.

7.

מים לכיסוי, בישול, טחינה עם בלנדר מוט.

8.

תיקון טעמים וכוס קרם קוקוס

9.

מקשטים מעל עם גרעיני דלעת קלויים, עירית קצוצה וזילוף שמן זית / קרם קוקוס

תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

מצרכים - מרק ברוקולי

תמונה מספר 1

מצרכים - מרק כרובית

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!